Everton har slået Arsenal 1-0

Det er ikke længe efter fuld tid på Goodison Park. Everton har slået Premier League-førende Arsenal med 1-0 og har dermed sat en stopper for en stime på ni kampe uden sejr. Et mål af forsvarsspilleren James Tarkowski efter en time var nok til at give en 1-0-sejr over The Gunners til The Toffees, som nød deres første sejr i nogen konkurrence siden 22. oktober.

Lettelse går over i jubel. Men mørke skyer gjorde plads for et glimt af blå himmel, da Everton vandt 1-0 og dermed fik en drømmestart for den nye manager Sean Dyche. 

Der er meget galt i Everton. Store summer er blevet brugt meget dårligt, og igen har bestyrelsen holdt sig væk for sin egen sikkerheds skyld, men bare fordi der er mange ting at rette op på, betyder det ikke, at man ikke skal rette op på de ting, man kan. I forbindelse med at han talte om at få sine Everton-ansatte til at tage en bip-test, fortalte Dyche til BT Sport: "Det er ikke mangel på fitness. Det er en foranstaltning. En måling, vi har forskellige målinger." Intensitet, lyst, organisation og en fremragende kampafslutning - det var en sejr, der havde alle de ingredienser, som Dyche ønsker af sit hold.

Sejren hjalp Everton med at åbne et hul mellem sig selv og ligaens to nederste hold. Bournemouth er 1 point efter de 18. placerede Toffees med 1 point, mens bundklubben Southampton er tre point efter Everton med 15 point. Dyches mandskab har dog stadig en stor opgave foran sig.

Williams sagde i BBC's Final Score: "Sean Dyche er den slags karakter, der er kommet ind og har givet alle et løft. De hentede ikke nogen spillere i januar, men han sagde, at de har et omklædningsrum fuld af spillere af god kvalitet."

Det kan godt være, at Everton har kørt sig selv i sænk og er faldet sammen på græsset ved slutfløjtet i udmattelse, men Dyche havde talt med dem og lyttet til dem. Arsenal blev ikke slået ved at råbe og rage, men ved at spørge og forstå.

Dyche havde opfordret selv de mest utilfredse fans til at lægge deres klager til side i løbet af kampen, og han kunne ikke have klaget over hverken det bifald, han fik, eller den opbakning, som publikum gav sine spillere. Han har aldrig påstået at genopfinde fodbolden; snarere minder han om Evertons vel nok bedste hold og søger at kanalisere nogle af deres styrker.

Dyche har arbejdet med den defensive form og formen som hold. Forsvaret fra front og ikke kun de fire bagerste fire, der forventes at forsvare.

Statistikker afsløret på BBC's Match of the Day viste, at Evertons spillere dækkede mere plads mellem sig i sejren mod Arsenal, end de havde gjort i nogen anden Premier League-kamp indtil videre i denne sæson. 

Dyches nye klub er i fuld gang med nedrykningskampen, og der bliver ingen opbremsning foreløbig. Deres næste test er en tur til lokalrivalerne Liverpool, som har en svær sæson. Ligesom de var det mod slutningen af sidste sæson, vil tilhængerne være afgørende for Evertons chancer for overlevelse, især på Goodison Park. Dyche er kun alt for bevidst om den rolle, de skal spille.


Reacties

Note: HTML is not translated!